lørdag 17. januar 2009






Dag 17 i januar. Skal dømme en harehund i dag. Alf Eldar kommer opp til Rønningen og vi går ut for eg slippe hunden ved 8 tiden, på vei bort til slipplassen kommer vi på ferske Gaupespor.



Gaupa har bare vært 100 meter fra hundegården i natt. Sporet ble registrert og det er kun etter et dyr som vi kan tyde det fåreløpig.
Etter en liten stund blir det full los på hare. Finskstøveren Alavirran Emma til Alf Eldar drar ut og vi må flytt oss mye i terrenget. Da komer vi på nye spor etter Gaupa og denne gangen er det to dyr. Vi Ringer og melder sporene inn til Stormoen , som registrerer sporene. Han kommer raskt ned til oss og bekrefter sporene. Det blir en meget god stemning ved bålet og at det blir servert stekt bacon rett fra bålet er vel bare en luksus vi som er der kan fornemme.


Etter en los på 120 minutter på hare, kaller vi inn hunden. Det er ikke noen jakt med børse, men like stor glede over en godt gjennomført los av hunden og en fin dag ute på Rønningen.
Været var vanskelig i dag. Det har regnet og det har blitt en is skorpe oppe på snøen. Hunden har ikke noen skader på bena og hundeeier er lykkelig. Det er innstilling til 1 pr til dommermøte.
Lykke til videre Alf Eldar.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar