tirsdag 27. januar 2009

Vinter på Rollagfjell


Nå har det vært den fineste søndagen på lenge. Se bare på utsikten vi hadde fra Rausteinsvarden og mot Blefjell. Nå er det bare så fine ski forhold som du drømmer om, så ta på skia og ta en tur på Rollagfjell.

lørdag 17. januar 2009






Dag 17 i januar. Skal dømme en harehund i dag. Alf Eldar kommer opp til Rønningen og vi går ut for eg slippe hunden ved 8 tiden, på vei bort til slipplassen kommer vi på ferske Gaupespor.



Gaupa har bare vært 100 meter fra hundegården i natt. Sporet ble registrert og det er kun etter et dyr som vi kan tyde det fåreløpig.
Etter en liten stund blir det full los på hare. Finskstøveren Alavirran Emma til Alf Eldar drar ut og vi må flytt oss mye i terrenget. Da komer vi på nye spor etter Gaupa og denne gangen er det to dyr. Vi Ringer og melder sporene inn til Stormoen , som registrerer sporene. Han kommer raskt ned til oss og bekrefter sporene. Det blir en meget god stemning ved bålet og at det blir servert stekt bacon rett fra bålet er vel bare en luksus vi som er der kan fornemme.


Etter en los på 120 minutter på hare, kaller vi inn hunden. Det er ikke noen jakt med børse, men like stor glede over en godt gjennomført los av hunden og en fin dag ute på Rønningen.
Været var vanskelig i dag. Det har regnet og det har blitt en is skorpe oppe på snøen. Hunden har ikke noen skader på bena og hundeeier er lykkelig. Det er innstilling til 1 pr til dommermøte.
Lykke til videre Alf Eldar.






Første revefallet.

Ja i dag falt den første reven. Det komm to , men den ene satt så fart etter det første skuddet på den som falt, at det ble en ren bomm. Når det var gått en ti minutter så slapp jeg Schweizerstøvern Mia og det ble los på rev nr to i 4 timer. Hunden var flink og komm tilbake uten noe fall.

onsdag 14. januar 2009

Foresten. Her ser dere fangst som er tatt på isfiske i Svelvik . Så kom dere ut, dra gjerne til Dramstadbukta, der er det fin og bra med fiske.Dette er fangst som er tatt på ca 4 timer.

Godt nytt år til alle

Ja dette er en god kompis. Her er et bilde fra besøk i sommer da Ekornmannen akkurat var kommet hjem fra sykehus. Det var en lærdukaster som hadde forsøkt og kakke toppen av ekornmannen, men ekornmannen er seig vestlending og de biter det ikke mye på. Forøvrig komm vi hjemm med over 300 seikaker fra denne koslige turen. Ingen laks.

fredag 2. januar 2009

JA nå er vi inne i det nye året da. Noe kalt til og beggynne med , men her er det - 1 grad nå og mildt. På nyttårsaften ble det feiret ute med bål og noe i koppen. Kjempeutsikt der vi satt over Rønningen, men kl 2345 begynte det og snø så masse att vi ikke så noen raketter. Snøen sluttet ca 0015 og da fikk vi se noen raketter på slutten. Bra det.
I går var vi til Drammen og så Max Manus filmen. KJEMPEBRA. De gutta har opplevd og ofra mye. Kan bare anbefale og se filmen. Dere vil ikke angre det.